1. Moduł COOK & FOOD
W tym module przechowasz żywność oraz akcesoria do jej przygotowania i spożycia.
- Palnik gazowy : Stosuj umiarkowaną siłę ognia. Po użyciu od razu wyłącz palnik aby oszczędzać gaz. Zanim go schowasz, poczekaj aż ostygnie.
- Kartusz gazowy (100g): Nie narażaj go na wysokie temperatury. Pamiętaj aby nie wystawiać go na działanie wysokich temperatur. Rekomendujemy kartusze (100g lub 230g) z zaworem i gwintem (7/16).
- Kubek stalowy z przykrywką : Dla ochrony przed oparzeniem używaj skórzanej rękawicy ochronnej. Po użyciu odczekaj aż ostygnie.
- Racja żywnościowa (500g): Wybierz łatwe w przygotowaniu produkty spożywcze na kilka posiłków nie wymagające obróbki termicznej. Zapisz ich datę przydatności do spożycia. Nie wyrzucaj jedzenia. Bądź odpowiedzialny.
- Tabletki do dezynfekcji wody pitnej (10 sztuk): Zastosuj 1 tabletkę na litr wody i odczekaj 30 minut. W razie niskiej temperatury wydłuż czas oczekiwania. Silnie zanieczyszczoną lub mętną wodę przefiltruj przez szmatkę lub zwiększ dawkę tabletek.
- Woda niegazowana (500ml) : Spakuj co najmniej 1.5L wody butelkowanej na osobę. Najlepiej w 0,5L butelkach.
- Sztućce (łyżka, nóż, widelec): Po użyciu wypłucz i wytrzyj do sucha.
- Zapalniczka
COOK & FOOD - Specyfikacja
Użyte materiały – CORDURA® 560 dtex
Wymiary modułu – 30 x 15 x 10 cm (szer./wys./gł.)
Waga pustego modułu – 100 g
Waga wyposażenia – 1485 g